SKOLA, lärare och rektorer

Hade en lång diskussion med en av mina farföräldrars grannar som tidigare varit rektor i nästan hela sitt liv. Denna diskussion handlade om skolor och lärare och hur de sköter sina jobb.

Allt startade med att jag berättade hur illa våran rektor sköter sitt jobb med att alltid stå på lärarnas sida och ta deras parti när det handlar om hur de sköter sina jobb. Då berättade han hur han har jobbat för elevernas bästa och avskedat 8st lärare eftersom de inte skött sina jobb och alltid arbetet för elevernas bästa och genom detta ökat skolans snittbetyg och dragit ner skolket till nollstrecket, men vad fick han för detta ? När man går emot lärare och alltid står på elevernas sida hamnar man inte alltid på så god fot med lärarna och detta gick så långt att han blev flyttad av skolstyrelsen bara för lärarna klagat över hur krånglig han var som chef, men egenligen skötte han bara sitt jobb underbart bra !!

Han miste sitt jobb och fick gå ner i lön och framförallt så förlorade han mycket personligt på sin march mot en bra skola,  och som vanligt i sverige kan man inte vara mänsklig och vänlig. Denna skola han jobbade på hjälpte han så mycket så deras skulder försvann, skolkandet gick ner otroligt mycket och alla lärare skötte verkligen sitt jobb till max och detta fick han betala för. hur kan man ens tycka att han har gjort något fel ?

Tänk själv hur många lärare ni har haft som inte skött sitt jobb och som alltid får var kvar hur mycket man lägger energi för att få bort just den läraren. Varför måste det alltid vara så att bara för man är elev har du inte samma rätt att sätta krav på läraren som läraren har att sätta krav på dig, specielt på gymnasiet och högskolor där du själv väljer att gå, då måste man kunna sätta höga krav på att lärare sköter sina jobb och att man har möjlighet att förändra situationen.

LOVE IS RED

Kommentarer
Postat av: Jessica

Jag har stött på en hel del lärare som definitivt inte skött ett visst ärende eller sin roll som lärare på rätt sätt, men som elev. Man är väldigt låst, åtminstone i grundskolan. På högskola/universitet betalar man för sin utbildning och ansvaret på sig själv är helt annorlunda, här vågar och vill man ställa krav. Man vill inte betala för något som inte är på det sätt man vill att det ska vara.



Att skapa eller få till en skola med lärare som passar alla, det är näst intill omöjligt. Allt hänger både på elever och lärare, mötas på halva vägen och inte börja med kritik. Ren saklighet och att alla på något sätt får sin röst hörd. Detta är svårt, jag vet. Tålamod är vad som behövs.

2009-04-13 @ 13:03:14
URL: http://withinreason.blogg.se/
Postat av: Michaela

Det är ju helt sjukt. Men det är ju alltid så, om man är trevlig då får man skit emot sig.

Sån rektor ska det finnas på varenda skola. Det var sjukt att han blev av med jobbet. Han skulle ju ha fått vart kvar.

2009-04-13 @ 13:10:48
URL: http://metrobloggen.se/weijnblad

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0